toolsMenuPhone Tlf: +45 86 34 51 11
toolsMenuEmailIcon salg@airconteknik.dk

R32 - et miljøvenligt kølemiddel fra Panasonic

Panasonic går forrest i kampen om at reducere den menneskeskabte påvirkning af miljøet og har i år lanceret det miljøvenlige kølemiddel, R32.
Skrevet den 29.08.2018, 13:26Opgaven om at reducere den menneskeskabte påvirkning af miljøet er stor, og både virksomheder og verdensledere kæmper sammen for at reducere CO2-udslippet – det var ikke mindst tydeligt på den internationale klimakonference COP21 i Paris i år.

Her blev det besluttet, at der frem mod 2030 skal skæres i udledningen af drivhusgasser, så udslippet reduceres med 21 procent i 2030 set i forhold til gennemsnittet i perioden fra 2009-2012.

Panasonic går forrest 
Panasonic går forrest i kampen om at reducere den menneskeskabte miljømæssige påvirkning af miljøet ved at lancere kølemidlet R32, som kommer til at erstatte tidligere kølemidler i alle Panasonics varmepumper og klimaanlæg, der indeholder mindre end tre kilo kølemiddel.  

”Med overgangen til en komplet serie af R32-produkter har vi taget et stort skridt i forhold til at reducere varmepumper og klimaanlægs belastning af vores miljø. Leverandørerne vil nu kunne tilbyde en meget mere miljøvenlig løsning, og for installatører vil det være muligt at foreslå kunderne en mere bæredygtig og omkostningseffektiv variant,” fortæller Thibaut Marsol, nordisk chef i Panasonic Heating and Colling.

Panasonic vil dermed bruge R32-kølemidlet til at styrke den grønne omstilling og har fokus på at udvikle endnu mere bæredygtige og miljøvenlige produkter i fremtiden. Målet er at indtage en markedsledende position som pioneer for anvendelsen af miljøvenlig teknologi - præcis som da man som en af de første virksomheder valgte at satse på produktionen af energieffektive varmepumper.


Derfor er R32 mere miljøvenligt
R32 er et langt mere miljøvenligt kølemiddel end R410A, som de fleste varmepumper bruger i dag. Helt konkret har R32 kun en fjerdedel så stor indvirkning på den globale opvarming som R410A.

Kølemidlers indvirkning på den globale opvarming måles i GWP (Global Warming Potential), hvor tallet for R32 er 675, mens det for R410A er 2090. R32 er også et enkomponents-kølemiddel, hvilket betyder, at væsken er lettere at genbruge.