toolsMenuPhone Tlf: +45 86 34 51 11
toolsMenuEmailIcon salg@airconteknik.dk

Varmepumper er nøglen til en grønnere fremtid

Endnu flere forsyningsvirksomheder forventes at investere i varmepumper inden for 4-5 år, viser ny undersøgelse fra Teknologisk Institut.
Skrevet den 04.09.2018, 15:11Varmepumpen vil udgøre en større andel af fjernvarmenettet i fremtiden

Miljørigtige varmepumper til opvarmning og produktion af varmt vand er nu også på vej over i fjernvarmenettet.

En ny rapport fra Teknologisk Institut ”Fleksibilitet er nøglen til fremtidens integrerede energisystemer” viser, at danske forsyningsvirksomheder vil foretage store investeringer i nye energisystemer i løbet af de næste 4-5 år. Instituttet har lavet en undersøgelse med 36 danske forsyningsvirksomheder og spurgt dem om deres forventninger til fremtidens energiforsyning.

Flere end hver tredje forsyningsvirksomhed har svaret, at de vil investere i varmepumper. Både varmepumper i sig selv, men også integrerede varmepumper med termisk lagring eller solvarme samt biomassebaserede anlæg, der ligeledes er integrerede med varmepumper.

På trods af at vind- og solenergi stadig udgør en stor del af den samlede energiforsyning i Danmark, er der opstået et behov hos forsyningsvirksomhederne for at fastholde forsyningssikkerheden og stabilisere den grønne energiforsyning, som ikke er muligt med vedvarende energi fra sol og vind, da disse energikilder er fluktuerende. Og derfor kommer det heller ikke som nogen overraskelse, at flere og flere forsyningsvirksomheder påtænker at foretage store investeringer i netop varmepumper.  


Derfor er varmepumpen en god løsning
Varmepumper er meget miljøvenlige og vil kunne levere et stabilt bidrag af grøn energi til forsyningsvirksomhederne. En varmepumpe udnytter varmen i jorden og luften samt fra spildevand eller andre varmekilder såsom overskudsvarme fra industrien til produktion af fjernvarme, som udgør en stor del af den kollektive varmeforsyning.

Du kan læse hele rapporten fra Teknologisk Institut her.